fysio de hoofdzaakHangen op de ijzeren troon – waarom ontspannen zo goed voor je is

Hangen op de ijzeren troon – waarom ontspannen zo goed voor je is

Als je (orofaciale)  klachten hebt zijn er vele factoren die je klachten in stand kunnen houden of verergeren. Zo is een goede lichaamshouding van belang; in meestal krijg je tips om  goed te zitten of staan. 

Slapen, verminderen van stress en tijdig ontspannen en  rust nemen is ook noodzakelijk bij herstel van klachten. Tijdens de behandeling hebben we het over het nemen en de invulling van een vrije avond. Even niks of lui voor de buis kan zo lekker en zo waardevol zijn. We kijken toevallig allebei game of thrones. Ik klaag dat ik helaas niks te kijken heb, ik heb Netflix namelijk uit. Het is wachten op seizoen 8 en die staat er nog niet op. Wat nu?!

De volgende behandeling heeft Wendy spontaan deze box mee zodat ik weer eens lekker kan bankhangen. Ontspanning is namelijk ook belangrijk voor de orofaciaal therapeut zelf, zo zegt zij. De patiënt is even de therapeut. En ze heeft helemaal gelijk! Als je tijdig je rust neemt voorkom je klachten. En dat is natuurlijk nog beter.

Wendy dankjewel voor het attente gebaar en zorgen. Je hoeft niet te raden wat ik vanavond ga doen?! Ontspannen hangen op de ijzeren troon! En morgen sta ik weer fris en fruitig klaar voor jullie.

Wil je meer weten wat stress, slecht slapen en vermoeidheid met je doen? Wil je weten wat een orofaciale fysiotherapeut voor jou kan doen? Of wil je een afspraak maken? Neem gerust even contact op!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.