fysio de hoofdzaak

Praktijk – Over mij

Praktijk – Over mij

Ik ben Saskia Vrickx, aangenaam kennis te maken!

Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat de mens beweegt.  Ik kan goed luisteren en wil u graag beter leren kennen om u zo goed mogelijk te helpen. In de communicatie ben ik open, duidelijk en direct. U weet bij mij waar u aan toe bent.  Zo bereiken we samen de doelen die we hebben opgesteld. Tot slot ben ik vrolijk en spontaan; als we toch samen aan het werk gaan … mag het best gezellig zijn!

Werkervaring

In een vorig leven ben ik opgeleid en werkzaam geweest als Facilitair Manager. Ook dit is een functie waarin zorg voor mensen centraal staat. Echter hierin miste ik het directe contact met de persoon waar het om draait.

Ik ben fysiotherapie gaan studeren. Na deze studie kon ik vrij snel  dicht bij huis terecht in een grote praktijk in Woerden. Ik ben mij direct gaan specialiseren tot orofaciaal fysiotherapeut aan de HAN in Nijmegen. Orofaciale fysiotherapie gaat over eigenlijk alles wat het leven de moeite waard maakt.

Het hoofd

Voor mij persoonlijk geldt dat ik ‘het hoofd’ het allermooiste gebied vind van de fysiotherapie.
Het hoofd is wie je bent; in je hoofd zitten je gedachten en je persoonlijkheid. Het gezicht is je visitekaartje, het bepaalt de eerste indruk en is jouw communicatiemiddel met de buitenwereld. Klachten in dit gebied bepalen je dagelijkse leven. Het zijn immers klachten met eten, drinken, praten, zoenen of sociale contacten. Ik haal er veel voldoening uit als ik iemand, bij zo’n belangrijk deel van het lichaam, kan helpen te herstellen. Dit is echt mijn passie!

De hoofdzaak

Na ruim 10 jaar in het vak, ben ik in 2019 voor mijzelf begonnen om mij helemaal op het hoofd-/halsgebied toe te leggen. In deze praktijk is orofaciale fysiotherapie de hoofdzaak!

Naast mijn werk als fysiotherapeut met patiënten doe ik er graag iets naast ‘met mijn hoofd’. Ik geef intervisie aan collega fysiotherapeuten voor het KNGF en het Keurmerk.
Ook ben ik actief in een nevenfunctie als bestuurslid PR & Communicatie van de beroepsvereniging voor orofaciaal fysiotherapie; het NVOF. Zie ook samenwerking, netwerk en kwaliteit.

Om mijn hoofd leeg te maken loop ik hard en volg ik body balance lessen. Verder wandel ik graag met mijn gezin of vrienden. Zo kan ik een frisse neus halen en bij praten. Als er dan nog tijd over is pak ik een boek. En daarmee vul ik mijn hoofd weer met inspiratie.

Saskia in het nieuws

Interview met Saskia in Nederlands Tijdschrift voor Mondhygiene

Woerdense courant – opening fysio de hoofdzaak

FysioPraxis – Saskia in het zonnetje