fysio de hoofdzaakOver mij

Over mij

Ik ben Saskia Vrickx, aangenaam kennis te maken!

Als fysiotherapeut ben ik de expert in beweging. En bewegen betekent ook bewogen of geraakt worden. Zeker in de orofaciale fysiotherapie speelt dit een grote rol bij het ontstaan of in stand houden van klachten. Ik ben dus benieuwd wat jou beweegt!
Ik heb belangstelling voor jou als mens en ik kan goed luisteren. Door jou en je beweegredenen te leren kennen, kan ik zo goed mogelijk helpen. In de communicatie ben ik open, duidelijk en direct. Je weet bij mij waar je aan toe bent.  Zo bereiken we samen de doelen die we hebben opgesteld.
Tot slot ben ik vrolijk en spontaan; als we toch samen aan het werk gaan … mag het best gezellig zijn!

Werkervaring

In een vorig leven ben ik opgeleid en werkzaam geweest als Facilitair Manager. Ook dit is een functie waarin zorg voor mensen centraal staat. Echter hierin miste ik het directe contact met de persoon waar het om draait.

Ik ben fysiotherapie gaan studeren. Na deze studie kon ik vrij snel dicht bij huis terecht in een grote praktijk in Woerden. Ik ben mij gaan specialiseren tot orofaciaal fysiotherapeut aan de HAN in Nijmegen. Orofaciale fysiotherapie is fysiotherapie van het hoofd en gaat over eigenlijk alles wat het leven de moeite waard maakt.

Het hoofd

Voor mij persoonlijk geldt dat ik ‘het hoofd’ het allermooiste gebied vind van de fysiotherapie. Het hoofd is wie je bent; in je hoofd zitten je gedachten en je persoonlijkheid. In je hoofd zitten je zintuigen en daarmee beleef je de wereld. Ook is jouw gezicht is je visitekaartje, het bepaalt de eerste indruk en is jouw communicatiemiddel met anderen. Klachten in dit gebied bepalen je dagelijkse leven. Het zijn immers klachten met eten, drinken, zingen, zoenen, spreken en sociale contacten. Ik haal er veel voldoening uit als ik iemand, bij zo’n belangrijk deel van het lichaam, kan helpen te herstellen.

De hoofdzaak

Na ruim 10 jaar in het vak, ben ik in 2019 voor mijzelf begonnen om mij helemaal op het hoofd-/halsgebied toe te leggen. In deze praktijk is orofaciale fysiotherapie de hoofdzaak!

Naast mijn werk als fysiotherapeut met patiënten doe ik er graag iets naast ‘met mijn hoofd’.

Met veel enthousiasme heb ik mij van (2019 tot medio 2021) ingezet voor het bestuur van de beroepsvereniging voor orofaciaal fysiotherapie; het NVOF in de functie van  PR & Communicatie.
Nu ik het stokje heb overgedragen, blijf ik de NVOF ondersteunen waar ik kan om meer bekendheid te geven aan ons mooie specialisme.  Ik vertel graag over mijn vak en draag graag kennis over.  Bijvoorbeeld met interviews, maar ook met presentaties in Woerden en omgeving, en aan beroepsverenigingen van vakgenoten en andere paramedici,  zoals bijvoorbeeld huisartsen, tandartsen, mondhygiënisten, logopedisten en audiologen. Daarnaast geef ik gastcollege of workshops in relatie met de orofaciale fysiotherapie of larynx facilitatie.

Tot slot ben ik gecertificeerd en werkzaam als intervisiecoach voor collega fysiotherapeuten voor het KNGF en het Keurmerk. Zie ook samenwerking, netwerk en kwaliteit.

Om mijn hoofd leeg te maken loop ik hard en doe ik wekelijks yoga. Verder wandel ik graag met mijn gezin of vrienden. Zo kan ik een frisse neus halen en bij praten. Als er dan nog tijd over is pak ik een boek. En daarmee vul ik mijn hoofd weer met inspiratie.

Meer weten over Saskia en de orofaciale fysiotherapie?
Op de pagina in de media vind je interviews in vakbladen en video’s van Saskia .