fysio de hoofdzaak

Dry needling (orofaciaal)

Dry needling (orofaciaal)

Dry needling is het kort aanprikken van een triggerpoint (knoopje) in de spier met behulp van een hele dunne naald.  Door gebruik van de naald kan er dieper in de spiervezels gekomen worden dan bij massage of rekken. Het doel is de spier te laten samentrekken. Daardoor komt er ontspanning en betere doorbloeding  zodat er herstel kan optreden. Ook in het hoofd-, halsgebied  en nek en schouders is dit een heel effectieve methode om klachten te behandelen.

Een (orofaciale) behandeling bestaat nooit alleen uit dry needling. Deze vorm van behandelen is altijd een onderdeel van het totale pakket van beschikbare behandeltechnieken. Is het iets voor u? Dan bespreken we dit vooraf en geeft u schriftelijk toestemming. U wordt nooit zomaar ‘geprikt’.

Resultaat en behandelfrequentie

De behandeling van triggerpoints kan best gevoelig zijn omdat de spier samentrekt. Echter de meeste mensen ervaren na één of twee behandelingen al resultaat. Zij geven aan dat de spieren soepeler zijn en dat er iets van hen afvalt. Hierdoor bewegen zij makkelijker en hebben geen of minder pijn.