fysio de hoofdzaakDry needling (orofaciaal)

Dry needling (orofaciaal)

Dry needling is het kort aanprikken van een triggerpoint (knoopje) in de spier met behulp van een hele dunne droge naald.  Droog betekent dat er geen vloeistof wordt ingebracht. Door gebruik van de naald  kan er dieper in de spiervezels gekomen worden dan bij massage of rekken. Het doel is de spier te laten samentrekken. Dit wordt meestal in combinatie met release- of  ontspannings technieken van de spier gedaan; zoals massage en rekoefeningen. Daardoor komt er ontspanning en betere doorbloeding zodat er herstel kan optreden.

Uit enkele onderzoeken blijkt dat dry needling een langdurig resultaat heeft. Ook in het hoofd-, halsgebied  en nek en schouders is dit een heel effectieve methode om klachten te behandelen.

De Dry needling behandeling

Een (orofaciale) behandeling bestaat nooit alleen uit dry needling. Deze vorm van behandelen is altijd een onderdeel van het totale pakket van beschikbare behandeltechnieken. Is het iets voor jou? Dan bespreek ik dit eerst met jou en geef je vooraf toestemming. Je wordt dus nooit zomaar ‘geprikt’.

Advies en nazorg

Triggerpoints kunnen door verschillende factoren veroorzaakt worden, zoals overbelasting, verkeerde houding en stress. We gaan samen op zoek naar de oorzaak van jouw klacht(en). Ook leer ik je hoe je pijnlijke triggerpoints in de spieren kunt voorkomen en zelf kunt masseren of rekken.

Resultaat en behandelfrequentie

De behandeling van triggerpoints kan best gevoelig zijn omdat de spier samentrekt. Echter de meeste mensen ervaren na één of twee behandelingen al resultaat. Zij geven aan dat de spieren soepeler zijn en dat er iets van hen afvalt. Hierdoor bewegen zij makkelijker en hebben geen of minder pijn.