fysio de hoofdzaakzorgverzekering kiezen voor 2023

zorgverzekering kiezen voor 2023
Ook dit jaar is er weer veel reclame op radio en tv over het verlengen of wijzigen van je zorgverkering.
Fysiotherapie blijkt al jaren één van de belangrijkste punten te zijn waarop Nederlanders hun zorgverzekeraar op kiezen. Heel begrijpelijk.
Echter fysiotherapie wordt momenteel niet vergoed vanuit de basisverzekering.  Dus kan het heel verstandig zijn om eens goed naar de voorwaarde van je huidige maar vooral van een eventueel nieuwe polis te kijken. Maar waar moet je eigenlijk op letten?Fysio de hoofdzaak zet het voor je op een rijtje:
  • Maak een inschatting van hoeveel fysiotherapie je nodig hebt; 9, 25 of meer dan 30 behandelinngen? kies daar je polis op uit.
  • kies een polis die vooraf geen medische keuring vereist (voor acceptatie);
  • Sommige zorgverzekeraars beloven dat ze veel behandelingen vergoeden, maar vereisen wel dat je vanaf een bepaald aantal behandelingen een machtiging aanvraagt bij de zorgverzekeraar. Bestudeer de kleine lettertjes goed voordat je overstapt. 
  •  lees je goed in wat het verschillen tussen de polissen; er is een budget, natura en restititiepolis
  • Wilt u naar een fysiotherapeut zonder contract? Kies een verzekering met vrije arts of therapeutkeuze; en je moet er goed op letten dat u een (volledigerestitutiepolis afsluit.
  • Je kunt er ook voor kiezen om geen aanvullende verzekering te nemen –  LET OP: je moet dan wel een potje hebben om medische kosten te betalen. Maar dit kan een hoop geld besparen.Heel veel succes met kiezen; wil je wijzigen? Doe dit dan voor 31 december 2022!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.