fysio de hoofdzaakZorgpremie en verzekeringspolis; waar moet je eigen op letten?

Zorgpremie en verzekeringspolis; waar moet je eigen op letten?

Dat de zorgpremie 2021 omhoog gaat, is eigenlijk geen verrassing. De combinatie van de extra zorgkosten die zijn gemaakt vanwege het coronavirus en dat verzekeraars hun reserves hebben gebruikt om dit het afgelopen jaar op te vangen, betekent waarschijnlijk dat overal de premie omhoog gaat. Patiënten die van corona aan het herstellen zijn, krijgen hiervoor onder andere fysiotherapie. Op dit moment wordt deze fysiotherapie helaas niet vergoed vanuit de basisverzekering. In deze bijzondere tijd  is het misschien wel belangrijker dan ooit om eens naar je aanvullende verzekering te kijken. Maar waar moet je eigenlijk op letten?

Fysio de hoofdzaak helpt je graag op weg; hierbij de belangrijkste overwegingen op een rijtje.

 • Maak een inschatting van hoeveel fysiotherapie je nodig hebt; 9, 25 of meer dan 30 behandelinngen? kies daar je polis op uit
 • je kunt er ook voor kiezen om geen aanvullende verzekering te nemen –  LET OP: je moet dan wel een potje hebben om medische kosten te betalen. Maar dit kan een hoop geld besparen.
 • kies een polis die vooraf geen medische keuring vereist (voor acceptatie);
 • lees je goed in wat het verschillen tussen de polissen; er is een budget, natura en restititiepolis
 • Wilt u naar een fysiotherapeut zonder contract?  Dan moet je er goed op letten dat u een (volledigerestitutiepolis afsluit.

Het KNGF heeft een vergelijking gemaakt en de beste zorgverzekeraars voor fysiotherapie voor 2021 op een rijtje gezet. En hier kunt u  zorgpolissen vergelijken of meer lezen over vergoedingen bij contractvrije fysiotherapie. 

Succes met kiezen! Wil je wijzigen?  Doe dit dan voor 31 december 2020
In de tussentijd; Blijf gezond en in beweging!

 • Lonneke Lathouwers

  Dit is werkelijk een doeltreffende werkwijze! Saskia is inderdaad goed en duidelijk in het benoemen van mijn probleem. Mijn tinnitus is veel meer op de achtergrond geraakt na het opvolgen van haar adviezen en zeker mede door de (flinke!) massage van mijn hoofd.
  Saskia, heel erg dank je wel!

 • saskiav

  Heel graag gedaan Lonneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.