fysio de hoofdzaakWat je aandacht geeft, groeit en bloeit!

Wat je aandacht geeft, groeit en bloeit!

In de eerste golf van de coronaperiode heb ik veel tijd in de tuin doorgebracht. Niet alleen om van het zonnetje te genieten. Toen ik er meer tijd doorbracht; zag ik namelijk ineens dat er ook wat dingen waren die steeds groter groeien.
Dus ik ging aan de slag; onkruid verwijderen, heggen bijknippen, planten eruit, planten verplaatsen en -het leukste- nieuwe planten er in. Er zit inmiddels een hoop tijd, aandacht en liefde in ons postzegeltje. En het moet gezegd; onze daktuin heeft er nog nooit zo mooi bijgelegen. En het is er ontzettend fijn vertoeven.

Dit verhaal over (tijd maken voor, focus en aandacht) voor de tuin gebruik ik ook regelmatig in de praktijk voor patiënten met klachten in- en aan het hoofd; zoals tinnitus, hoofdpijn/migraine of aangezichtspijn. Klachten waar je ineens mee geconfronteerd wordt. Klachten die – net als onkruid – niet altijd spontaan weg gaan. Maar als je er op gaat letten, alleen maar groter lijken te worden. Zo groot dat je door de bomen en planten de tuin niet meer ziet.

Vaak krijgen patiënten van dit soort klachten te horen krijgen dat ze er maar mee moeten leren leven. Maar gelukkig hoeft dat niet! Of in ieder geval niet alléén.  Een orofaciaal fysiotherapeut kan helpen om deze klachten te verminderen en/of er mee leren om te gaan door oa. de aandacht te verleggen en je te helpen ontspannen. Mentaal en fysiek. Om zo de draagkracht voor de klacht en je welzijn te vergroten. Met andere woorden; dat het weer goed toeven is in je hoofd.

Ook afgelopen week kwam mijn opgebloeide tuin weer ter sprake in de praktijk. Waarop de patiënte antwoordde dat mijn voortuin er anders niet zo best bij lag… Helaas ze had nog gelijk ook!
Toen ik het eenmaal wist kon ik het niet, niet zien.  Ook een herkenbaar probleem bij ‘hoofd’klachten. Maar gelukkig was nu ook nog iets aan te doen! Ik heb het dit weekend aangepakt. De entree van de praktijk is weer patiënt vriendelijk.

Soms heb je de hulp van een ander even nodig iets onder je aandacht te brengen  je focus te richten op wat er (nog) wel kan. En je op weg te helpen hoe je iets moet aanpakken.  Wil jij ook aan de slag met je klachten? Wil je meer weten over wat een orofaciaal fysiotherapeut voor jou kan doen? Kijk even op de site of maak een afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.