fysio de hoofdzaak

Wat je aandacht geeft, groeit en bloeit!

Wat je aandacht geeft, groeit en bloeit!

In de coronaperiode heb ik veel tijd in de tuin doorgebracht. Niet alleen er van het zonnetje te genieten. Toen ik er meer tijd doorbracht; zag ik ineens dat er ook wat  zaken waren die steeds groter groeien.
Dus ik ging aan de slag; onkruid verwijderen, heggen bijknippen, planten eruit, planten verplaatsen en -het leukste- nieuwe planten er in. Er zit inmiddels een hoop tijd, aandacht en liefde in ons postzegeltje. En het moet gezegd; onze tuin heeft er nog nooit zo mooi bijgelegen. En het is er ontzettend fijn vertoeven.

Dit verhaal over (tijd maken voor, focus en aandacht) voor de tuin gebruik ik ook regelmatig in de praktijk voor patiënten met klachten in- en aan het hoofd; zoals tinnitus, hoofdpijn/migraine of aangezichtspijn. Klachten waar je ineens mee geconfronteerd wordt. Klachten die – net als onkruid – niet spontaan weg gaan. En als je er op gaat letten, alleen maar groter lijken te worden. Zo groot dat je door de bomen en planten de tuin niet meer ziet.

Vaak krijgen patiënten van dit soort klachten te horen krijgen dat ze er maar mee moeten leren leven. Maar gelukkig hoeft dat niet! Of in ieder geval niet alléén.  Een orofaciaal fysiotherapeut kan helpen om deze klachten te verminderen en/of er mee leren om te gaan door oa. de aandacht te verleggen en je te helpen ontspannen. En zo de draagkracht voor de klacht en je welzijn te vergroten. Met andere woorden; dat het weer goed toeven is in je hoofd.

Ook afgelopen week kwam mijn opgebloeide tuin weer ter sprake in de praktijk. Waarop de patiënte antwoordde dat mijn voortuin er anders niet zo best bij lag. En ze had nog gelijk ook! En toen ik het eenmaal wist kon ik het niet, niet zien.  Ik heb het dit weekend aangepakt. De entree van de praktijk is weer patiënt vriendelijk.

Soms heb je de hulp van een ander even nodig iets onder je aandacht te brengen en je aan het werk te zetten of je focus te richten op wat er (nog) wel kan. Wil jij ook aan de slag met je klachten? Wil je meer weten over wat een orofaciaal fysiotherapeut voor jou kan doen? Kijk even op de site of maak een afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.