fysio de hoofdzaakMindfulness in de fysiotherapie Daar zet ik even lekker mijn tanden in…

Mindfulness in de fysiotherapie  Daar zet ik even lekker mijn tanden in…
Zoals jullie van mij gewend zijn haal ik graag mijn kennis op met een cursus of lezing hier of daar. Tinnitus, duizeligheid, extra inzicht in hoofdpijn en TMD of in relatie met slaap of de nieuwste inzichten mbt dry needling…kom maar op!

Maar wat ik nu wel heel bijzonder vind om te melden is dat ik ben gestart de opleiding mindfulness. Juist aandacht voor het hoofd binnen de fysiotherapie.

Waarom?
Omdat klachten áán het hoofd vaak een relatie hebben met de situatie ín het hoofd. We hebben niet voor niks zoveel spreekwoorden en gezegden die dat illustreren. ‘op je tandvlees lopen, het voor je kiezen krijgen of je hebt veel aan je hoofd en daarom ga je doorbijten…’
Met andere woorden stress reageer je nogal eens af via de kaken. Met alle (pijn)klachten van dien.

Nu is het voor mij niet nieuw om tijdens de behandeling om life-style, slaaphygiëne en ademhaling mee te nemen om klachten te voorkomen. Maar na deze studie heb ik weer een extra tool in mijn gereedschapskist om je te helpen meer rust in je hoofd -en daarmee in je lijf- te krijgen.

De komende tijd ben ik er druk mee in de weer. Webinars volgen, 8 dagen live les op locatie en huiswerk om dagelijks te mediteren. Dat vraagt discipline. Ik krijg dan direct de neiging om er eens lekker mijn tanden in te zetten. Om me er helemaal in vast te bijten. Maar dat is nou nét niet de bedoeling.

Dus. Ik ga het beleven en het vooral ervaren met al mijn zintuigen!
Ik houd jullie op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.