fysio de hoofdzaakInternationale vrouwendag

Internationale vrouwendag
Internationale vrouwendag.
Met als thema heldinnen. Ik vind het een mooi thema. Zeker als ik het koppel aan de gezondheidszorg.
Een van mijn heldinnen is Aletta Jacobs (1854-1929), de eerste vrouwelijke arts.
 
Ze zal er vast haar eigen persoonlijke motieven voor hebben gehad. Maar ze heeft veel betekend voor de emancipatie van de vrouw. Ze heeft paden voor geopend en is een rolmodel (geweest). Zo heeft ze er mede voor gezorgd dat meisjes vandaag de dag kunnen studeren wat ze willen.
 
Ook ik heb gestudeerd. Eerst facilitair management. Later fysiotherapie en daarna de specialisatie tot orofaciaal fysiotherapeut. En ik ben nog lang niet uitgestudeerd. Ik blijf mij ontwikkelen. 
Ik doe dat vanuit de passie voor dit mooie vakgebied. Ik haal veel voldoening uit mijn werk. En soms – heel even- waan ik mij een heldin. Als ik patiënten kan helpen herstel bij zo’n belangrijk deel van hun lichaam. Want de resultaten van de behandeling en de gevolgen op iemands welzijn zijn groot.
 
Echter de ware helden zijn natuurlijk de patiënten – vrouwen én mannen, juist op een dag als deze discrimineer ik niet. Ik ben onder de indruk van de patiënten zoals zich inzetten voor hun herstel. Zo mooi om te zien  als zij mij niet meer nodig hebben en weer lachend de praktijk kunnen verlaten.
En nu we het toch over heldinnen hebben. Wie was jouw heldin (in de zorg)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.