fysio de hoofdzaak

Werkwijze; wat kunt u verwachten?

Eerst een intake

De eerste keer nemen we de tijd om kennis te maken. En om een goed beeld van u en uw klachten te krijgen. Hiervoor reserveren we dubbele tijd (intake en een behandeling). Als orofaciaal fysiotherapeut zal ik andere onderzoekstechnieken gebruiken dan de reguliere fysiotherapeut. Hieronder kunt u lezen waar de behandeling in verschilt.

Anamnese

Tijdens een vraaggesprek wordt dieper ingegaan op uw klachten; het ontstaan en beloop. Er kan worden gevraagd naar uw gebit en tandheelkundige ingrepen omdat deze invloed kunnen hebben op de klachten. Er is een relatie tussen klachten aan het hoofd en de mentale gesteldheid. U kunt vragen verwachten over stress, life-events en hoe het met u gaat.

Onderzoek

Het onderzoek zal zich richten op het hoofd- en halsgebied. Hierbij kan het zijn dat ik in uw mond kijk.  Ook kom ik bij onderzoek met mijn vinger in uw mond. Er wordt gekeken naar uw kaakgewricht, de wervels van de nek en rug en de spieren in uw gezicht en het nek-, schoudergebied. Zo krijgen we een duidelijk beeld over uw klachten.

Behandelplan

Naar aanleiding van de intake zal ik met u bespreken wat uw klachten inhouden en wat de behandelmogelijkheden zijn. In overleg met u zullen we een behandelplan opstellen voor uw specifieke klachten, situatie en mogelijkheden.

Snel Effect

Bij iedere behandeling evalueren we de effecten van de vorige keer. Ook bepalen we dan hoe we verder willen gaan. De meeste patiënten ervaren duidelijke verbetering in 3-5 sessies. Mocht dat bij u niet zo zijn? Dan gaan we opnieuw overleggen. Het uitgangspunt is onnodige behandelingen en kosten te vermijden.